Jakie rodzaje pizzy możesz dostać w pizzeriach w Pruszkowie?
Pizza rzymska
Jest to rodzaj pizzy posiadający chrupiące ciasto i większą ilość dodatków. Najczęściej są to: pomidory, szynka parmeńska, pieczarki, oliwki, mozzarella i świeże zioła. Podczas wyrabiania ciasta dodawana jest mniejsza ilość tłuszczu i odrobina wody. Pizzę rzymską wypieka się w niższej temperaturze, w 350 stopniach, przez około 3 minuty. Z pewnością spotkasz ją w pizzeriach w Pruszkowie.
To warto wiedzieć
Pizza amerykańska
Pizza tego typu ma kilka wspólnych cech z oryginalną pizzą włoską, ale generalnie jest zupełnie inna. Posiada ona grubsze ciasto, także wyrabiane ręcznie. W tym celu wykorzystuje się wysokoglutenową mąkę, wodę, drożdże i sól. Posiada w swoim składzie znaczną ilość dodatków, a podstawą jest słodki, pomidorowy sos. Jest tam również mięso, np. kurczak, szynka, salami, pepperoni. Zaś warzywa na niej to papryka, kukurydza, pieczarki. Typowo amerykańskim dodatkiem jest ananas.
Jeśli nie widzisz tu swojej ulubionej pizzerii w Pruszkowie, daj znać właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.
Szukasz dalej? Kliknij i sprawdź wszystkie pizzerie w Pruszkowie
Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!
Te rzeczy mogą się przydać w Twojej kuchni
Najdziwniejsze dodatki do pizzy
Pizza jest bardzo popularna i wpasowała się w niemal każdą kuchnię. Poddana została jednak różnym modyfikacjom i uzyskała nowe, czasem zaskakujące oblicze. Dodatki spotykane w najdalszych zakątkach globu niejednokrotnie mogą zadziwiać, a nawet szokować.
Oto niektóre z nich:
- kokos
- gruszki
- jajko sadzone
- konina
Odwiedź pizzerie w Pruszkowie i przekonaj się jakie niespotykane dodatki są tam używane.
Upalne dni bez stresu. Praktyczne sposoby na zdrowe lato
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?